6 bändiä, liian nopeat vaihdot ja ihan vääränlainen tila. No, onneksi oli kunnon korvatulpat mukana... Kyseessä oli BigBoom 2007 -bändikilpailun Tampereen osakilpailu. Kuten jo taisin aiemmissa kirjoituksissa todeta, niin allekirjoittaneen osalta se oli varsinkin itse tapahtuman aikana varsin helppo nakki. Jonzu miksasi ja mä vain surfasin netissä. Mutta toisaalta, mitä muutakaan sitä olisi tehnyt soiton ja soundcheckien aikana? Juossut päättömästi ympäri salia? Tanssinut ripaskaa takapihalla? Lukenut demi.fi:tä? *auts* Nyt taisi kyllä ajatusleikkikin mennä jo liian pitkälle, pitäisköhän sitä vähitellen mennä nukkumaan? :)

Oli kyllä taas vaikea herätä aamulla, kello soi jo kuuden aikoihin, kun varastolla piti olla 0730. Väsymys kyllä näkyi pakkauksen aikana varsin hyvin. Onneksi tuli vielä istuttua alas pakkaamisen lopuksi ja tehtyä pieni tarkistus. "Mikseri? Kyllä. Virtalähde? Kyllä. Päätteet? Kyllä. Subbarit? Kyllä. PA? Tuota, pitäiskö noi yläpäätkin nostaa kyytiin..." Kaikki keikalla tarvittava muistettiin ottaa mukaan, mutta savukone ja valopöytä, jotka piti toimittaa eteenpäin unohtuivat. Mutta eihän sitä nyt niitä voinut muistaa, kun ei me niitä tarvittu...

Mietittiin jonkin aikaa, että oltaisko otettu tuplasubbarit ja vähän lisää valokalustoa, mutta ei sitten jaksettu, kun oli tarkoitus tehdä homma vähällä kalustolla. Helppohan se on arvata, että totta kai tuli kaduttua päätöstä koko keikan ajan... PA meinasi vähän jäädä lavametelin jalkoihin (sanoinko jo, että tila oli pieni ja meteli kova? :) Lisäksi niillä lediparreilla[1] olisi saanut niin mukavasti valaistua seiniä... No, tulipa taas opittua jotain, vielä kun sen muistaisi seuraavallakin kerralla.

[1] PAR on eräs "lamppumalli", ja näissä valo tuotetaan nimensä mukaisesti ledeillä. Jonzun lamput sisältävät sinisiä, vihreitä ja punaisia ledejä, ja luonnollisesti ovat dmx-ohjattavia, joten värisävyjä voi kehitellä mielensä mukaan. Niin joo, DMX512 on tällä hetkellä yleisin käytettävä protokolla valojen ohjausta varten. Ehkä parasta noissa on tuon väripuolen lisäksi naurettavan pieni virrankulutus. "Normaalit" par-kannut käyttävät 300-1000W polttimoita, mutta nämä kuluttavat vain 15W. Eli vaikka valoteho sinällään ei yksittäisen kannun kohdalla olekaan mikään huima, niin kun niitä voi yhden 1kW normaalin lampun tilalle laittaa muutamia kymmeniä, niin... Käytännössä noita kannattaa käyttää seinien valaisuun yms. siinä hommassa toimivat varsin mukavasti. Tämä siis noin niinkuin erittäin paljon yksinkertaistaen. Kyllä minä tiedän, ettei se ihan noin simppeliä ole.

Mutta mitenkäs minä nyt valoihin eksyin noin syvälle, kun ainakin luulen tietäväni enemmän äänestä. ;) Jos sitten taas eteenpäin. Olin varsin positiivisesti yllättynyt bändien tasosta, vaikka suosikkini ei päässytkään jatkoon. Tosin, olisihan tuo taso pitänyt osata arvata, kun kerran parista sadasta hakijasta 18 oli ilmeisestikin valittu karsintoihin. Pari turkulaistakin bändiä oli uskaltautunut saapua Tampereen karsintaan, siitä pisteet heille. Illan ensimmäinen esiintyjä tosin meinasi joutua "diskatuksi" jo ennen tilaisuuden alkua, mutta onneksi viimeisetkin jäsenet saapuivat kuitenkin ajoissa. Taisi siinä jäädä ruhtinaalliset 10 minuuttia aikaa, tai jotain, mutta ihan riittävästi kuitenkin. Eihän sitä ennenkään ole soundcheckejä tehty. ;)

Illalla varastolta lähtiessäni oli hieman tyhjä olo. Mietin vain itsekseni, että mitenköhän sitä selviää, kun ei ole viikkoon tiedossa äänikeikkaa. :) Ensi maanantaina tosin saattaa joutua käydä palaverissa Keuruulla juhannuksen äänentoistokuvioista, mutta se varmistuu myöhemmin. Pitäisi kai yrittää keksiä tuolla jotain ratkaisuja alueen meluongelmiin yms. Asiasta varmaan tulee kirjoiteltua enemmän myöhemmin, joten annan sen nyt olla tällä erää.

Kotona olin joskus puolenyön aikoihin, eli ihan mukava päivä taas vaihteeksi. Milloinkohan alkaa olla siinä tilanteessa, että voisi laskuttaa tuntipalkalla... Siihen kun vielä laittaisi ylityökorvaukset sekä ilta-/yötyö-/pyhälisät päälle, niin rahan tuloa ei voisi estää. Ai, eikö se menekään ihan niin? Höh, minua on huijattu! Eikun siis...

Nyt nukkumaan ja sulattelemaan illan grillausten tulosta. Oli muuten varsin hyvää se.