Hmm... Nyt kun muutin tuota blogin ulkoasua, niin kuvatkin voisivat olla hieman isompia. Täytyypä muistaa seuraavia kuvia lisätessä. Onhan sitä isompia aina niin paljon mukavampi katsella, eikös?

Tuli nyt taas vaihteeksi oltua tuollakin miksaamassa. Sinällään noi on mukavia keikkoja, että suurin osa kalustosta on jo valmiina, ainoastaan lavan pää tarttee rakentaa. Ja kun kalustokin on ihan kivaa, Nexo GeoS -kaiutinjärjestelmä ja Mackie TT24 digimikseri auttaa pitkälle. Saarisen Reima totesi tuosta kaiutinläjästä käydessään virittämässä sen: 'On se niin mukavan helppoa, kun jo lähtökohtaisesti soundi on hyvä. Ei tartte hirveästi ruuvata.' :)

Salikin on nyt remontin jälkeen jo lähes siedettävä useimmilla musiikkityyleillä, ainakin jos/kun vertaa remonttia edeltäneeseen tilanteeseen... Remontti valmistui noin puolitoista vuotta sitten, ja siinä yhteydessä mm. pääsalin kaikuaika suurin piirtein puolittui ja lisäksi AV-tekniikka uusittiin lähes kokonaan. Oli aika iso projekti meille, eikä itse asiassa ole vieläkään täysin valmis, mutta toivottavasti nyt kesän kuluessa saataisiin viimeisetkin asennukset ja säädöt tehtyä. Sen siitä saa kun pistetään talkoolaiset tekemään lähes kaikki. Valitettavasti kun useimmilla noista talkoolaisista on kuitenkin se päätoiminenkin homma (useimmilla koulu), niin vähän meinannut venähtää tämä. Mutta ei se mitään, hiljaa hyvä tulee ja silleen...

Ohjelmassa oli vieraileva kuoro Pietarin jostain seurakunnasta ja sitten normaalit hellarikokouksen ohjelmat, eli puhetta ja yhteislauluja. Kuoron osalta vain aikataulu petti pahemman kerran, mutta onneksi oli sen verran kovaääninen kuoro (lue: osasi oikeasti laulaakin), ettei sillä nyt niin hirveätä merkitystä loppujen lopuksi ollut. Ainut vaan, että joutui tekemään soundcheckin yleisön ollessa jo salissa, eikä se ole koskaan kivaa. Soundcheckissä kun kuulostaa toisinaan aika pahaltakin säätöjen hakiessa paikkojaan. Kävipä siinä joku myös kysymässä, että eihän se tule näin lujaa sitten itse tilaisuudessa. *huokaus* No, tätä tämä on toisinaan. Ei, ei tullut liian lujaa itse kokouksen aikana, vaan kuulosti jopa yllättävän hyvältä. Suurin vaikutus asiaan oli kyllä itse kuorolla, joka tosiaan osasi laulaa. Itse asiassa sopraanot tulivat ilman pa:takin muutamaan otteeseen liian lujaa lavalta, piti ihan kokeilla... Ihan kiva näinkin päin välillä.

Kokouksen jälkeen saimme Miikkan kanssa katsottua muutaman paikan, joiden osalta hän lupasi viedä asennusprojektia eteenpäin. Ehkä lähitulevaisuudessa saadaan langattomat mikitkin toimimaan, kun antennnit saatiin paikalleen. Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato toiselle.

Oli sitten kaveri tullut Israelista takaisin Suomeen. Oli ollut siellä pari kuukautta täyspäisenä, eikun siis täyspäiväisenä miksaajana ja kuulemma oli ollut ihan mahtava reissu. Varmasti, en epäile yhtään.

Seuraavana vuorossa Lasse Heikkilä Grand Ensemble torstaina Nokialla. Ilmeisesti jotain torvia sun muuta olisi tiedossa. Toivottavasti nyt sää vain sallii, niin ei tarvitse mennä sisälle vaan voidaan olla pihalla.

Palataan asiaan myöhemmin.