No niin, ensimmäinen päivä Keuruuta takana ja homma on lähtenyt hyvin käyntiin, ainakin joiltain osin... Paikkana on siis Iso Kirja-opisto Keuruulla ja kyseessä on Helluntaiherätyksen juhannuskonferenssi. Aika isot pippalot ovat kyseessä, koska vieraita odotetaan yli 30 000. Lisäksi (lähes) kaikki tapahtuu ulkona tai isoissa teltoissa, ja se tietysti aiheuttaa omat mielenkiintoiset tilanteensa. Erityisesti keli on ainainen puheenaihe, sadetta ei kukaan toivo, mutta ei myöskään kovin lämmin ole hyvä. Isot kokous- ja muut teltat ovat nimittäin helteellä varsin tukalia paikkoja.

 

Kuten jo taisin todeta aiemmin, niin pyrin saamaan edes jotain tekstiä joka päivältä, ja lisäksi mahdollisimman paljon kuvia. Tosin, ainakin vielä tällä hetkellä on pienehkö ongelma tuon kuvapuolen suhteen. Epävirallinen keikkakameramme sijaitsee tällä hetkellä kalustoauton perimmäisessä nurkassa. Tai no, ei nyt ihan, mutta kuitenkin sellaisessa paikassa, että ei ole toivoa saada sitä sieltä ennen kuin kalusto puretaan keskiviikkona. Kyseistä salkkua käytettiin tiivisteenä, eikä kyllä tullut taas kenellekään mieleen ottaa sitä kameraa pois sieltä... Otin pari kuvaa kännykälläni, mutta eihän se tuon Jonzun kameran laatua voita, tai pääse edes kovinkaan lähelle.

Mutta pitäisiköhän sitten jo mennä asiaan. Saavuimme siis Jonzun kanssa alueelle maanantaina iltapäivällä. Hakiessamme autoon huoltoajolupa-lappua leirinnän toimistosta, joku leirinnän henkilöistä vaan kommentoi: "Taidatte olla äänihommiin tulossa." "Ai, kuinka niin?" "Noista patjoista vaan päättelin niin..." Olimme siis liikkeellä ikkunallisella autolla ja kyllä sieltä nyt ne pari patjaakin pilkisti kaluston päällimmäisenä. :)

Päivän aikana saimme muutenkin kaikki tärkeimmät käytännön asiat selvitettyä, henkilökortit tuli haettua (lue: ruokaa siis saadaan) ja mun ja Saana-Maaritin majoituskuviokin selvisi. Pääsimme sittenkin erääseen solutaloon nukkumaan, mutta valitettavasti vain yhden hengen huoneeseen. Allekirjoittaneelle on siis edessä viikko lattialla nukkumista. Jotain kuvaa huoneen koosta saa ehkä seuraavasta kuvasta. Meillä oli mukana vain muutama märkä vaate, mutta siitä huolimatta joutui vähän säätämään, että sai kaikki kuivumaan. Jäi juuri ja juuri kuvan ulkopuolelle se yksi paita, joka roikkui tuolta verhotangolta, ja lisäksi pöytä&tuoli oli kuorrutettu pyykeillä. Mutta, kyllä tässä nyt aina yksi viikko menee, ja voittaahan tämä teltta- ja jopa asuntovaunuasumisen mennen tullen. Lämmin ja kuiva vessa&suihku löytyvät suoraan huoneen ulkopuolelta, ja solutaloissa tuntuu riittävän lämmintä vettä koko konffan ajan...

677465.jpg

Tänä vuonna Jonzun asuntovaunu on onneksi varsin hyvällä paikalla ihan lastenteltan takana, ja siitä on kyllä apua mm. keikkakoiramme Tritonin sijoittamisessa. Jos se on kiinni asuntovaunussa, niin järkkäreillä tuskin on asiaan mitään sanomista.

Mitähän muuta merkittävää päivän aikana tapahtui? Hmm. Pääteltan kalusto alkoi nousta vanhan porukan voimin joskus iltapäivällä ja kyllä siellä illalla jo valoakin nähtiin. Saa nähdä koska saadaan ensimmäisen kerran ääntä ulos kaiuttimista. Ihan mielenkiintoista on kyllä nähdä, että kuinka käytössä oleva kaiutinjärjestelmä toimii tänä vuonna. KV2:n joku setti se on, pitää käydä tarkemmin katsomassa jossain vaiheessa.

Illalla tuli myös saunottua ja luonnollisesti grillattua. Eihän sitä nyt hyvänen aika voi aloittaa konffaviikkoa ilman noita kahta rituaalia. Rantasaunan kiukaasta vielä kaiken lisäksi tuli jonkin verran löylyäkin tässä vaiheessa juhlia. Loppuviikosta kyseistä ihmettä on ihan turha edes odottaa. Sain kyllä aika huonosti nukuttua ensimmäisen yön, kun muutamat ihmissuhdekuviot vähän hiertävät takaraivossa, mutta eihän elämän liian yksinkertaista pidä olla. Kaikesta huolimatta tästä on hyvä lähteä eteenpäin ja mielenkiinnolla odotan mitä on tulossa. Josko sitä tiistaina pääsisi jo jotain tekemäänkin...

Edit: Lisäsin kuvan ja vähän siihen kommentteja