Toinen päivä alkaa olla vähitellen pulkassa. Tänään saimme jo jotain järkevää aikaankin, vaikka säätöä oli edelleen ihan liian paljon. Ajelimme mm. pari tuntia ympäri aluetta etsimässä miksausaition laitoja, jotka sitten lopulta löytyivät pääteltasta. Nii-i, kyllähän niitä valko/violetti-raitaisia aitoja, joissa yhdessä on vielä ovikin, voi erehtyä luulemaan osaksi pääteltan lavarakenteita.... No, meidän kuitenkin oli muutenkin tarkoitus tehdä uusi ja isompi aitio, niin saimme sitten lopullisen hyvän tekosyyn sille. Täytyy kyllä myöntää, että vähän meinasi turhauttaa se etsiminen.

Ai niin, ikinä ei kannata olettaa, että asiat sujuisivat muiden tekemänä niin kuin pitäisi. Kuinka niin? Meinasivat vain kasata lastenteltan lavan liian pienenä ja väärin päin. Eihän siinä sinällään mitään, mutta kun lavan koko oli jo ilmoitettu kaikille esiintyjille, niin ei sitä oikein voi lähteä enää siinä vaiheessa pienentämään. Onneksi satuimme Jonzun kanssa paikalle oikeaan aikaan ja saimme pelastettua tilanteen. Tosin, pakko kyllä myöntää, että telttamestarista oli apua timpuriryhmän pään kääntämisessä. Olisi kuulemma timpurien mielestä ollut se pienempikin ihan riittävä. No, jos tiedät konferenssista yhtään, niin voit hyvin ymmärtää tilanteen.

Se kyllä taas vähän nauratti, että jos täällä olettaa selviävänsä vain pitämällä huolen omasta tontistaan, niin voi kyllä tulla mielenkiintoisia tilanteita eteen. Tänä vuonna meidän ei tosin tarvinnut sentään olla telttaa pystyttämässä, mutta allekirjoittanut mm. korjasi tuota lastenteltan n. 12x9m lavaa makaamalla selällään märällä nurmikolla sen alla. Tilaa siellä on ruhtinaalliset muutama kymmenen senttiä. Konttaamaan ei mahdu, on pakko ryömiä. Mutta itsepä halusin mennä sinne... :)

Mielenkiinnolla kyllä odotan minkälainen lavan taustakankaasta tulee tällä kerralla. Pikkusiskoni on jo monena vuonna maalannut tuon koko lavan levyisen ja n. 2,5m korkean taustapahvin. On Emmillä kyllä apureita ollut, mutta on kuitenkin siis vastannut siitä projektista. Tänä vuonna apuna on mm. taiteellinen vahvistus suoraan Saksasta, ja teemana on viidakko. Saas nähdä. Jos vain saan kuvat toimimaan myös täältä käsin, niin voitte arvata, että maistiaisia tulee. Nyt ensi hätään tuollainen huono kuva tässä vaiheessa työn etenemisestä. Onneksi keksin hakea Irfanviewin, jolla tuo koon muuttaminen onnistuu, niin pystyy sitten lisäilemään noita kuvia. Kyllähän noi kännykällä otetut kuvat vielä siirtää täysikokoisinakin gprs:n ylitse, mutta sitten ne Jonzun kameralla otetut kuvat ovatkin jo vähän liian isoja siihen....

677479.jpg

Jonzun kanssa saimme jo kaiutintelineet paikalleen, mutta muuta ei oikein vielä pystynyt rakentamaan. Tai siis, kaiuttimet ja telineisiin tulevat valot ovat jo paikalla, mutta piuhoituksiakaan emme sitten ryhtyneet tekemään. Ei oikein uskaltanut, kun kalustolle ei vielä täksi yöksi oltu saatu vartiointia. No, onpa kuitenkin jotain tehty jo huomista varten. Niitten telineitten kanssa kun sai aika paljon säätää maaston muhkuraisuuden, mäkisyyden ja pehmeyden takia. Vaikka tuon meidän telineen yhteispaino onkin vain jotain 100-110 kilon luokkaa, josta hyötykuormaa on 30-40 kg, niin kyllä sen siitä huolimatta haluaa rakentaa kestäväksi. Etenkin kun nuo nostetaan kohtalaisen korkealle.

Tosiaan, kyllähän se miksausaition paikka saatiin myös katsottua oikeaksi ja merkattua koko kuormalavoilla. Aamulla pitäisi tulla timpurin paikalle tekemään uusia aitoja siihen. Toivottavasti olisi nopea käsistään, kun ne laidat olisi ihan kiva saada maalattuakin... Entisen aition koko oli n. 240x190cm, uudesta tulee 300x200cm. Saa nähdä kuinka kauan kuluu, että se(kin) jää pieneksi.

Nyt kuitenkin nukkumaan, että jaksaa aamulla olla skarppina roudaamassa. Senhän takia tänne on tultu, eiku... :)

edit: Päivitin kuvaa ja muutin vähän kommentteja siihen liittyen.