Nyt on juhlat saatu ihan kunnolla käyntiin. Asuntovaunuja ja muita autokuntia valui illalla kohtalaisen tasaista tahtia sisään alueelle, leirinnän sisääntulossa oli jopa kohtalaisen pitkä jono kun kävelin siitä ohi. Ihan hyvä vain, että ihmisiä tulee. Ihmisiähän varten näitä juhlia täällä järjestetään. Tai siis, no, mutta kuitenkin. Jos ei olisi juhlaväkeä, niin eipä oikein kannattaisi mitään tällaista järjestääkään.

YLEn miehet kävivät tänään tutustumassa tilanteeseen, huomenna olisi tarkoitus nauhoittaa sunnuntaina lähetettävä radiokokous lastenteltassa. Huomisesta tulee kyllä ihan liian kiireinen päivä, mutta toisaalta taas, ihan hyvä, että välillä on vähän sykettäkin. *koputtaa puuta* Toivottavasti nyt ei mitään sen suurempia härdellejä ilmene kuitenkaan. Mutta siis, 10-11 on lastenkokous, 12.30-13.30 se radiokokous, 16.00 lastenkokous ja 18.00 varkkikokous. Luonnollisestihan tuon radiokokouksen ohjelma on varsin monipuolinen, on kuoroa ja puhallinorkesteria sekä pieni lauluryhmäkin. Täytyy vain toivoa, että vaihto menee näppärästi, eikä mitään ongelmia tule. Silloin ei ole mikään kiire, mutta jos joku ei toimi heti ensi yrittämällä, niin sitten kyllä juostaan...

Vaikka itsestä tuntuu, että PA[1] ei toimi tällä kertaa ollenkaan, varsinkaan bändien kohdalla, niin on sitä myönteistäkin palautetta tullut, ja vieläpä henkilöltä, jonka sanaan pystyy jossain määrin luottamaan. Eikös silloin ole homma kunnossa, kun yleisö viihtyy? No joo, olisi se tietysti ihan mukavaa, jos myös miksaaja voisi viihtyä, mutta toisaalta taas, emme me täällä itsemme vuoksi kuitenkaan ole.

[1] Ai niin, tuota termiä en ole tainnut vielä määritellä. PA=Public Address, eli kaiuttimet, joista on tarkoitus ajaa ääntä yleisön sekaan. Tavallaan vastakohtana on sitten soittajien (lava)monitorointi, jonka tarkoituksena on saada muusikoille tarvittava informaatio, jotta he pystyisivät hoitamaan soittamisen ja laulamisen mahdollisimman hyvin.

Pääteltassa oli ilmeisesti yksi vaihe sähköistä heittänyt hieman volttia, ja luonnollisesti miksausaitio sekä osa videotavarasta olivat juuri sen vaiheen perässä... No, ei siellä PA ollut mykkänä kuin muutaman sekunnin ajan, ja monitoreista tuli kuitenkin koko ajan edes jotain. Toivottavasti se oli vain joku yksittäinen hikka sähköverkossa, eikä tule toistumaan. Nuo eivät nimittäin ole kovinkaan mukavia pitemmän päälle. Eikä myöskään tee laitteille hyvää...

Tänään tuli taas hankittua vähän levyjä, osa ihan heräteostoksina, toivottavasti nyt ei ihan turhia ostoksia tullut tehtyä. Varmaan vielä pari kolme levyä pitäisi ostaa tapahtuman aikana, mutta ongelmana vain aina on, että valikoima on ihan liian runsas. On erittäin hankala löytää sattumalta sopivia levyjä, etenkin kun itse pidän enemmän soul/jazz/blues/etc -osastosta kuin örinästä tai suomigospelrockpopista. Mutta nyt onneksi tarttui muutama sopiva kiikariin, kyllä sitä ilmeisesti joskus voi onnistua.

Eipä tässä nyt mitään sen ihmeempiä tällä kertaa. Kuvia sain muutaman otettua tänään, ja jos huomenna jopa muistaisi siirtää ne koneelle... No, toivotaan parasta. Taidanpa tästä lähteä nukkumaan taas yhtä vuotta viisaampana. Joku taisi viettää hiljaisen hetken vuokseni ja sainpa vanhemmiltani kasan kestäviä roudaushanskoja. Ihan kiva lahja se. :)