Pari päivää on jo ehtinyt toipua konffaviikosta, ja ihan hyvä kyllä, että se loppui jo. Sunnuntaina meinasi nimittäin olla niin väsynyt ja uupunut olo, ettei ole tosikaan. Illalla kun tyhjensimme auton varastolla, niin aikaa kului melkein tuplaten normaaliin verrattuna...

Kaksi viimeistä päivää kuluivat normaaliin tapaan, eli mitään kovin ihmeellistä ei tapahtunut. Tai siis, kaikki sujui suurin piirtein suunnitelmien mukaan, mikä on tietysti aina positiivista. Lauantaina oli ohjelmassa Popsikkaat, jotka toisella puolella lätäkköä tunnetaan nimellä VeggieTales. Kyseessä on siis alunperin jenkkiläinen animaatiosarja, jossa vihannekset ja vastaavat opettavat lapsille Raamatusta. Se on itse asiassa sen verran viihdyttävä sarja, että opiskellessani IsoKirja-opistolla tuota aina välillä katsottiin "virallisisissa" leffailloissa.... Mutta no, esitys oli tälläkin kertaa viihdyttävä ja varsin hyvin toteutettu. Tuossa nyt yksittäinen kuva asusteista, mahtoi olla kuuma. :)


690186.jpg

Lupasin myös laittaa pari kuvaa lavasteista valmiina, ja tässä ne nyt tulevat.
690189.jpg690190.jpg690191.jpg

Hmm... Tästä tekstistä taitaa tulla aika kuvapainoitteinen, mutta ei se nyt varmaan niin hirveästi haittaa. Alkuviikon osalta kun niitä kuvia ei niin hirveästi tullutkaan. Seuraavana pari kuvaa miksausaitiostamme. Kyllä, eräs näytelmäryhmä toi taustanauhansa kasetilla. Onneksi heillä oli oma soitin mukana... Sinällään vain hyvä kuva tuo, kun käytännössä näkyy melkein kaikki soittovehkeet, joita miksaaja voi nykyään nähdä. Tosin, kasettia yleisempiä alkavat olla jo erilaiset mp3-soittimet.
690201.jpg690202.jpg

Koiramme Triton osallistui tänä vuonna jopa roudaamiseen. Vei nimittäin lavan alitse narun, jonka avulla sinne vedettiin muutama kaapeli. Idea oli tavallaan varsin toimiva, mutta kaipaa vielä hienosäätöä. Ja siitä huolimatta jouduin konttaamaan yhden kaapelin sinne, kaukokaapelin viuhkaa kun ei kovin mielellään vedetä kovin varomattomasti tuollaisen paikan lävitse... Kuten näkyy, Triton on varsin uskottava ja hurja roudari, eikös?
690215.jpg

Perjantaina illalla teltassa alkoi olla jo ihan mukavasti väkeä, ja lauantaina tilaa oli entistä vähemmän. Etenkin lauantaina iltalastenkokouksen aikaan meinasi olla jopa lievää kaaosta. Tilaisuuden alku vähän venähti kun yleisö ei vielä istunut kiltisti paikoillaan. Kaikki lastenteltan työntekijät joutuvat huomaamaan, että kyllä lasten kanssa aina pärjää, mutta ne aikuiset.... No, siitäkin selvittiin onneksi kunnialla ja ilman sen suurempia härdellejä. Muistaakseni istumapaikkoja oli vajaat parituhatta ja lisäksi kaikki teltan reuna-alueet olivat ihan tukossa, eli väkeä kyllä riitti. Seuraava kuva taitaa olla Popsikkaiden esityksestä.
690249.jpg

Sunnuntaina pääsimme jopa käyttämään savua, kun tapahtuman palokunta piti paloturvallisuuskoulutusta. Ihan oli onnistunut tilaisuus. Se on aika jännä, miten telttaan(kin) muodostuu lämpötilakerroksia, jotka tulevat varsin hyvin esiin savua käytettäessä. Savu käyttäytyi paikoitellen aika erikoisesti, mutta olipa miksaajilla jotain tekemistä sen seuraamisessa näyttelijöiden harjoitellessa omia osuuksiaan... Ai niin, ja tulipa sitten testattua, että kotipalovaroittimet reagoivat tuohon teatterisavuun. Nytpä sekin sitten tiedetään. :)
690229.jpg

Lapset, seuraavaa ei sitten saa yrittää kotona. Kid's don't try this at home! ;)
690260.jpg690264.jpg

Lopulta oli vuorossa kaluston pakkaus, ja haikein mielin sitä kyllä taas joutui tekemään, se on pakko myöntää. Tosin, ihan kiva oli kyllä päästä jo kotiin, on se viikko tuollaisessa projektissa kuitenkin aika pitkä aika. Etenkin kun loppuviikosta ei ollut päässyt lämpöiseen suihkuun ja koko viikon oli joutunut nukkumaan lattialla... No, kotona uni maistui.
690280.jpg

Tänä vuonna ei melun kanssa ollut juurikaan ongelmia. Tai siis, tokihan aina joku valittaa, että melutaan ja häiritään, mutta sitähän se on. Aina on parannettavaa, mutta ei juurikaan meidän toiminnassamme. Lähinnä tulevaisuudessa pitää miettiä telttojen ja lavojen sijoittelua. Jos meiltä tulee musiikki miksausaitiossa 87dBA slow ja viereisestä teltasta tullaan valittamaan, että eivät kuule puheita, niin aika paha meidän on tehdä yhtään mitään. Siitä pitäisi kuitenkin saada >10dB pois, että olisi käytännössä merkitystä. Harmi vain, että ilmeisestikään ei enää ensi vuonna ole sama kaveri hoitamassa dB-mittauksia. Sen verran hyvä tyyppi siinä hommassa on ollut kolmena viimeisenä vuonna.

Siinä se sitten taisikin olla. Keuruu vaikenee ja seuraavat koitokset odottavat. Torstaina lähdetään Jonzun kanssa pystyttämään pieni setti Kalevan kirkkoon, mutta onneksi(?) siihen ei liity muuta. Tarvitsee vain laittaa setti pystyyn. Mutta, jatketaan ja palaillaan joskus. Ehkä, kenties.