Onkin tässä jo melkein alkanut tuntua tyhjältä, kun on ollut niin hiljaista. Tai no, viikko sitten torstaina käytiin kasaamassa pikku setti Kalevan kirkkoon Jonzun kanssa, tiistaina miksasin taas Saalemilla ja huomenna olisi lähtö Nastolaan seuraavalla keikalle. Jotain siis kuitenkin on ollut koko ajan.

Ihan vain sivuhuomautuksena, kannattaa joskus käydä pyörähtämässä ainakin tuolla Kalevan kirkossa, se on varsin mielenkiintoinen paikka. Korkeutta kirkkosalilla on paikallisen työntekijän mukaan lähes 40 metriä. Sitä tunsi itsensä aika pieneksi siellä. :)

Olenpa tässä yhtä nauhoitusprojektiakin vienyt eteenpäin. Aika simppeli homma, vähän puheita ja pari musiikkipätkää väliin, mutta en oikein ollut lopputulokseen tyytyväinen. Osa ongelmista oli kyllä ihan jo nauhoituksessa tulleita, eikä niitä allekirjoittaneen taidoilla saa korjattua, mutta osa on kyllä ihan vain omasta tietämättömyydestä johtuvia. Tosin, eipä ollut aiemmin tullut tuollaista tehtyä, niin on ollut vähän harjoittelua. Ehkä seuraava sujuu sitten jo paremmin.

Huomenna tosiaan pitäisi lähteä Nastolaan ja homma on aika pahasti sekaisin, kauniisti sanottuna. Mulle mukaan lähtevät Driverack 260 ja pari valoständiä ovat vielä matkalla Jonzulle. Täytyy toivoa, että ehtisivät huomenna perille, muuten tulee ikävä äitiä. Muutenkin tuo keikka on ollut aika säätöä. Jonzulla nimittäin on samaan aikaan setti Ryttylässä, ja molemmat tarvitsevat ison bändisetin mukaan, eikä sitä kalustoa ihan loputtomasti löydy. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että suurin piirtein kaiken tarvittavan saa molemmat mukaan ilman ihan hirveitä säätöjä. Mulle tosin tulee vain 24-kanavainen Soundcraft GB4 mukaan, kun olisin mieluummin halunnut sen 32-kanavaisen Allen&Heathing GL3800:n. Mutta eiköhän sitä tuollakin selvitä.

Ai niin, kuulin tuossa juttuja eräästä nimeltä mainitsemattomasta tapahtumasta ja voisin lisätä muutaman kommentin sen pohjalta. Olisi ihan suotavaa, että kalustotoimittaja varmistaisi kaluston olevan kunnossa kun sitä tuodaan keikalle. Niin, ja lisäksi olisi ihan kiva, että kaikki tarvittava olisi oikeasti kytketty loppuun asti. Nii-i, eihän sillä kompressorilla mitään tee siinä liidilaulussa, eihän??? Olisi myös ihan positiivista, että mm. jakotaajuudet yms. asiat olisivat edes siellä päin kohdallaan, puhumattakaan siitä, että lavan molemmilla puolilla olevien PA-pinojen tulisi soida edes sinne päin samalla volumella. Ei sitä tietysti aina voi onnistua, etenkin kun sattuu kiire päälle, mutta kuitenkin rajansa kaikella. Etenkin siinä vaiheessa alkaa oikeasti tulla hiki, jos pitää lennossa lähteä miksaamaan isoa bändiä, eikä ole hajuakaan mitä tulee pöytää ja mihinkin kanavaan. Yksinkertaisia asioita nämä ovat, mutta välillä vain tuntuu, että niin vaikeita toteuttaa.

Mitähän vielä? Huomisen aikataulu on tosiaan enemmän kuin säätöä noiden kalusto-ongelmien takia. Lisäksi mukaani lähtevä Miikka kotiutuu armeijasta vasta huomenna, eikä vielä osannut sanoa aikatauluaan, niin sekin vähän aiheuttaa pientä säätöä. Toivottavasti nyt kaikki menee edes jotenkin kohdalleen. Tosin, säätöhän kuuluu tälle alalle. Ilman sitä asiat sujuisivat ihan liian rennosti ja lupsakkaasti. ;)

Allekirjoittaneelle on tällä viikolla aiheuttanut enemmän kuin yhden harmaan hiuksen toimimaton puhelinpalvelu. Olisi ihan kiva, että firman nettisivuilla löytyvään vaihteen numeroon (oli muuten ainoa annettu numero) soitettaessa se ei ohjautuisi jonkun kännykkäliittymän vastaajaan. Etenkin kun kyseessä on hieman isompi pulju.  Lisäksi suomenkieliseen palvelunumeroon soittaessani oletan kyllä saavani palvelua suomeksi ilman sen suurempia selittelyjä. Positiivista myös olisi, että jos henkilö ei osaa auttaa, voisi kääntää sellaiselle, joka osaa, eikä vain kehottaa soittamaan myöhemmin uudestaan. Mutta, kai se sitten on niin vaikeaa toteuttaa tuotakaan kunnolla...

Palataan astialle.