Kappas, olinkin unohtanut kirjoitella tekstiä viimeisimmästä setistä. No, sitä se teettää kun lomailee yms...

Eli, kyseessä oli tällä erää viimeinen miksaus Tampereen helluntaiseurakunnalla. Olen vastannut siellä myös kalustosta ja yrittänyt miettiä koulutusjuttuja, mutta tietyistä syistä johtuen koin viisaammaksi poistua takavasemmalle. On vähän hassu viilis, kun on yli 10v ollut vastaavissa hommissa, ja noista varmaan 7v ainakin käytännössä vastannut parin eri seurakunnan kalustosta. Näistä viimeiset vuodet Tampereella, sitä ennen Savonlinnassa. No, aikansa kutakin. Toisaalta on ihan hyvä tunne kun ei enää tarvitse stressata noista. Meinaavat nimittäin välillä olla aika pahasti stressaavia... Meinasin siirtyä kameramieheksi kyseisen lafkan nuortentilaisuuksien TV-ryhmään, mutta eiköhän sitä jo olla käyttömestarin tuuraajan/apulaisen hommia nakittamassa... Sen siitä saa kun väärässä paikassa kertoo olevansa kiinnostunut piuhoista ja nappuloiden asennoista. ;) Saas nähdä mitä siitäkin härdellistä tulee. Toisaalta ihan kiva saada myös videokalustosta enemmän käytännön kokemusta.

Mutta siis asiaan. Niin, mitähän siitä keikasta nyt kertoisi. Mitään kovin kummaa ei sattunut, mitä nyt oli taaskin jäänyt ilmoittamatta meille, että alakerrassa oli häät samana päivänä, ja se siis tarkoittaa metelöintikieltoa niin kauan kuin häät ovat menossa. Eipä se allekirjoittaneelle paineita aiheuttanut, saatiin kuitenkin kalusto pystytettyä häiden aikana ja tiesin aikaa jäävän toista tuntia soundcheckiä varten. Eli aivan liian ruhtinaallisesti. :) Bändi kuitenkin meinasi stressata vähän turhankin pahasti, erityisesti laulajat olivat ihan hermona. Olivat nimittäin ajatelleet vetävänsä muutaman tunnin treenit siinä samalla. No, mitäpä tuohon nyt toteaisi, oma moka?

Paikan Mackie TT24 oli edelleen huollossa, joten jouduin vetämään 16-kanavaisella A&H GL2000:lla. Kyllä se melkein riittikin, mutta pari ylimääräistä kanavaa ja muutama auxi lisää olisivat olleet varsin luksusta. Bändin kokoonpano kun oli: rummut, basso, 3 kitaraa, sähköpiano, 5 laulajaa. Käytännön syiden takia rummut, basso ja kitarat olivat samassa monitorilinjassa, mikä ei ollut kovin toimiva ratkaisu kun yksi kitaristeista vielä lauloi kaiken muun lisäksi... Ai niin, ja tietystikin pöydässä toimi vain 3 ryhmää, yms muuta kivaa. No, toisaalta on ihan kiva tehdä välillä vetoja tuollaisella vähän "rajoittuneemmalla" kalustolla, niin pysyy tatsi kunnossa. Joutuu oikeasti miettimään mitä tekee kun ei jokaiseen kanavaan ole kompuraa+gatea, 4-alueista täysparametristä eq:ta, eikä jokaiselle soittajalle omaa monitoria (+linjaa)... Yllättävän hyvältä se kuulosti loppujen lopuksi, ainakin itse olin ihan tyytyväinen lopputulokseen. Toki aina voi tehdä paremmin, mutta tietysti aina helpottaisi jos lavalla olisi pitkään yhdessä soittanut bändi, mutta olisiko se jo silloin liian luksusta? Kuka tietää. Ai niin, tuo GL2000 levisi pari viikkoa tuon jälkeen kesken setin. Ihanaa. Käyttöön otettiin sitten alakerran setin 16-kanavainen Mackie Onyx. Ilmeisesti ihan lähiviikkoina saadaan tuo TT24 takaisin, mutta eihän sitä koskaan tiedä...

Nyt onkin ollut vähän taukoa äänihommista. Toisaalta ihan kiva, niin on ehtinyt tehdä vähän muutakin, kuten ajettua sen C-kortin. Kuten Jonzu totesi, niin nyt muakin voi alkaa sitten kutsua jo roudariksi. :) Saapa nähdä, parin viikon päästä saattaa olla menoa Pirkkahallin suuntaan, mutta sen näkee sitten. Vähän vielä auki ko. viikonlopun muut aikataulut, pitäisi nimittäin olla erään partioporukan kanssa lähdössä metsäänkin. Mutta, sen näkee.

Mitähän muuta. Hmm... Eipä tässä kovin kummia ole ehtinyt tapahtua, mitä nyt vähän on lomailtu ja reissailtu ympäri Suomea. Ai niin, ja tulipa sitä käytä Ruotsin laivallakin. Täytyy kyllä todeta, että ei ole allekirjoittaneen juttu se. Toki jos on menossa laivalla yli naapurimaahan, niin sitten, mutta ei sinne laivalle kyllä viitsi vain risteilyn takia lähteä. Ruoka on toki hyvää, mutta ei pelkästään siitä hyvästä viitsi maksaa sitä hytin hintaa. Etenkään kun ei noita aikuisten virvokkeita oikein tule nautittua. No, eipä siitä matkasta onneksi tarvinnut mitään maksaakaan. Ruuat ainostaan, ja bensat. Ai niin, ja karkkia tuli toki ostettua kohtalaisen paljon.

Retkeilytarvikkeita on myös tullut ostettua viime aikoina ihan kivasti. Enää kun jotkut kalvohousut (esim. Gore-Tex, DrymaxX tms) saisi jostain niin hyvä. Tarkoitus olisi pyörähtää Evo:lla tuossa jossain vaiheessa, ja mahdollisesti Karhunkierroksella vähän myöhemmin syksyllä, jos aikataulut osuvat kohdalleen.

Mutta, nyt vaikenen. Seuraava keikka on joko tuo Pirkkahallin juttu tai sitten kuvaushommia. Mielenkiintoista sanon.