Aikataulun mukaan olisi pitänyt olla jo puolenpäivän tienoilla Pirkkahallilla, mutta kun sitä ennen oli pakko pyörähtää saalemilla ihmettelemässä videopuolta. Siellä nimittäin taas kerran kuvattiin nuortenilta TV7:lle, ja olin perjantaina käynyt laittamassa kamerakaluston käyttökuntoon. Lauantaina oli sitten pieni palaveri muun porukan kanssa ja sitten Pasin kyydissä kohti Pirkkahallia. Totesimme kuitenkin matkalla, että pakko kurvata kaupan kautta, että selviää loppu päivän. Onneksi siellä päässä on sitimarket melkein vieressä.

Ai niin, tuosta videopuolesta vielä. Oli taas pari 50m kamerakaapelia kiepitetty väärin. Tai siis, ihan oikein ne oli kasitettu, mutta sitten se kiinnitys... Argh. Kasihan laitetaan kiinni keskeltä ja päistä, jonka jälkeen päät taitetaan yhteen. No, näissä tapauksissa oli laitettu kiinni keskeltä, taitettu päät yhteen ja sitten yhdellä tarranauhalla laitettu sieltä kiinni. Jos nyt yhtään pysyit perässä, niin voit ymmärtää, että en ollut kovinkaan otettu tuosta. Teetti ns. hieman ylimääräistä työtä tuollaisen kaapelin selvittäminen. Ja kun niitä oli vielä se kaksi kappaletta... No, onneksi Heikki tuli jossain vaiheessa auttamaan roudauksessa, niin selvisin tuoltakin ihmisten ajoissa pois. Tämä siis tapahtui perjantaina. Oli myös ihan mielenkiintoista yrittää säätää kuvat kuntoon, kun en kertaakaan ollut tehnyt sitä yksin, olin vain seurannut sivusta ja auttanut osassa
kohtia. Ehkä siitä jotain tuli, ainakaan vielä en ole saanut potkuja tuosta hommasta... ;)

Ja sitten takaisin Pirkkahalliin. Meillä oli kalustoa ihan kivasti, mutta onneksi oli aikaakin, joten ei edes tullut kiire. Lauantaina myös pääsimme lähtemään jo noin klo 20 aikoihin, mikä oli varsin positiivista. Ehdin jopa Easera SysTunella mittailla monitorien vasteita, niin sai eq:ta vähän parempaan kuntoon kuin muuten olisi onnistunut. Tosin, eipä noista Mission PowerWorkseista kovin kummoista soundia saa irti millään...
 
Niin, ja koska lauantai-iltaan mennessä ei vielä ollut saanut roudata kunnolla, niin kävin hakemassa RMC:n kaukokaapelit saalemilta mukaan, jotta ne saisi RMC:n autoon Pirkkahallilla. Sitten vielä haukkuivat laiskaksi, kun yhtään mitään en muka roudannut. ;) No, kuten Sampsa totesi, ei hän niin pahasti uskaltaisi kovin monelle aukoa päätään...

Toimin siis monitorimiksaajana tällä keikalla, mikä oli toisaalta ihan kivaa vaihtelua. Eikä nyt mitenkään liian rasittavaa, mitä nyt soundcheckin alussa meinasi kiertää enemmän kuin pahasti, mutta saimme vian paikannettua jossain vaiheessa solistin ruvelle menevään pantamikkiin. Kummasti meinaa kiertää kun ääni on ihan ruvella ja pitäisi vaan kovemmalle saada monitoreihin.

Ehdimme myös kokeilla uutta subbarikattausta, mikä toimi imho varsin hyvin, ja jos se allekirjoittaneesta on kiinni, niin kokeillaan myös jatkossa. Eli, subbarit lavan eteen n. 2m välein. Silloin ei tule niitä pahoja kuoppia bassotoistoon kuten jos sijoittaisi vain pinon molemmille puolille lavaa. Huomasimme myös sunnuntaina aamulla seikan, joka olisi helpottanut sekä allekirjoittaneen että päämiksaaja Pasin työtä. Mutta oli luonnollisesti liian myöhäistä siinä vaiheessa tehdä enää mitään muutoksia... Eli, olimme ihan tavallisesti laittaneet isomman pöydän (32-kanavainen A&H GL3800) päätiskiksi ja pienemmän (24-kanavainen A&H GL2200) monitoreihin. Mutta jos tuo olisi tehty järkevästi, niin monitoreihin tuo GL3800, jolloin auxeja olisi ollut riittävästi (nyt loppuivat kesken), ja pääpöydälle sitten GL2200+MixWizard kuoro-/torvisummauksia varten. Silloin sielläkin olisi riittänyt kanavia, eikä tuon järjestelyn takia olisi edes joutunut luopumaan mistään kovin radikaalista. EQ-osasto kuitenkin sen verran samanlainen noissa kaikissa. Mutta, kyllä siitä nyt noinkin selvittiin.

Mitähän siitä vielä sanoisi? [avautumismoodi]Ai niin, esiintyjille olisi mielestäni ihan suotavaa kertoa missä vaiheessa heidän vuoronsa tulee. Niin ja teknikoille myös. Kaksi kertaa olin nimittäin ihan väärässä paikassa
kun muusikot saapuivat lavalle, toisella kerralla meinasi oikeasti jopa tulla kiire kun ei tuon D-hallin ylittäminen nyt ihan 10 sekunnissa kuitenkaan onnistu. Mutta niistäkin selvittiin.[/avautumismoodi]

Kaluston purku sujui onneksi varsin jouhevasti. Olimme varautuneet siihen, että hallilta päästään lähtemään joskus 0100 aikoihin, mutta olimme ulkona 2258, eikä tarvinnut siis maksaa edes ylimääräistä paikalliselle talonmiehelle. Tai mikä nyt ikinä olikaan, ei noista titteleistä tahdo nykyään enää pysyä kärryillä. Sen jälkeen oli vuorossa kaluston palautus Metroareenalle, jossa oli juuri Hectorin keikka päättynyt. Meinasi vain sikäläinen turvakorsto käydä vähän ryppyilemään, kun ei hänen mielestään ko. paikassa mitään Nokia Missiota ollut. Onneksi olimme juuri lähdössä pois sieltä, niin ei ollut sitten sen suurempaa hätää.

Tässä nyt kuvia. Laitan ne tähän loppuun, kun sain valmiiksi nuo kuvat vasta kirjoituksen jälkeen. Koittakaa kestää. :)

1028344.jpg

Salimikseri.

1028347.jpg

Monitorilandia.

1028351.jpg

PA-päätteet.

1028348.jpg

Monitoripäätteet. Mulla oli kyllä hienompi pino kuin PA-puolella. ;) Noiden lisäksi oli vielä yksi 2-kanavainen LabGruppen käytössä.

1028356.jpg

Salissa oli arviolta joku 2000 istumapaikkaa. Onneksi tuolla oli tuo valmis trussi lavan edessä, niin saimme PA-kaapit ja etuvalot ripustettua siihen. Niin, ja nuo tripodeilla olevat pienet kaapit olivat etufilli. Noiden lisäksi käytössä oli vielä viivelinja jonkin verran kuvanottopaikan takana.

1028350.jpg

Onnin kitara. Ei tuo nyt mikään huippukuva toki ole, mutta oli sen verran kiva valaistus juuri tuossa kohdassa, että piti sitten napata edes jotain.

1028354.jpg

Roudaus jo hyvässä vauhdissa, mutta vielä on ihan liikaa jäljellä. :)

1028353.jpg

Pasi, the Päämiksaaja kaukokaapelin kimpuussa. Sainpas otettua kuvan. :) No, kunhan Pasi saa oman koneensa kuntoon, niin pitäisi saada musta otettu vielä hurjempi kuva tännekin. Toivotaan parasta, vai toivotaanko?

1028345.jpg

Jonzu, The Iivil-Roudari. On se niin kiva edes joskus pakata autoon, jossa on hieman enemmän tilaa kuin Sprintteri-Mersussa... Niin, ja tarina kertoo, että eräs noista laatikoista olisi käännetty kuvan ottamisen jälkeen. Mikä, sen saa lukija päätellä ihan itse. ;)

1028355.jpg

Oli pakko laittaa tämä kuva isompana, koska kuvaa niin hyvin livekeikkailun syvintä luonnetta. ;) Kuvassa lähes-melkein-tunnistettavina Jonzu, Pasi ja Heikki.