Nohnih, nyt oli sitten tulikasteen esimuoto tiedossa. Mun piti yrittää näytellä käyttistä Sampsan antaessa ainoastaan taustatukea. Sampsa olisi nimittäin seuraavalla kerralla hyvin ansaitulla lomalla wake up-kuvausten osalta. Hyvin meni kuitenkin kasaus, ja todettiin, että kamerat saa käyttökuntoon alle kahdessa tunnissa jos vain on kaksi osaavaa kaveria sitä tekemässä. Ihmeteltiin perjantaina myös masternauhan tekoa. Tai siis, kun oli ns. hieman laiteongelmia, niin nauhaa ei ollut saatu TV7:lle deadlineen mennessä. Loppujen lopuksi tilanne meni siihen, että Sampsa lähti maanantaina itse viemään kovalevyllä olevan version autolla Helsinkiin. Joskus asiat vain eivät toimi. Ai niin, tuo ohjelma oli siis kasattu kuvamateriaalista, joka oli n. 12 osassa ja osien välit satunnaisissa kohdissa ja satunnaisten pituisia. Niin, ja myöskään ääntä siis ei ollut mukana auttamassa palapelin kasausta. Ei kuulemma enää koskaan ohjelmaa sellaisesta materiaalista, oli editoijan kommentti. ;)

Launtai sujui myös varsin jouhevasti, ja välillä meinasi alkaa turhauttaa, kun ei ollut mitään tekemistä. Toisaalta, käyttiksen hommissa se on vain positiivista, koska silloin kaikki toimii niin kuin pitää. Se tosin hieman nosti stressitasoa, kun Sampsa joutui kameran taakse, eikä siis olisi kovinkaan nopeasti päässyt auttamaan allekirjoittanutta ongelmien ilmetessä. Mutta, onneksi ongelmia ei juurikaan ilmennyt. Mitä nyt todettiin, että taitaa olla parasta laittaa seuraavalla kerralla oma mikki saliin, niin kuuluu myös videotarkkaamoon kaikki salin tapahtumat, eikä vain ne, mitä ääninauhoittaja muistaa/pystyy meille ajamaan. Niin, ja käyttikselle olisi myös erittäin mukava saada langaton comi. Helpottaisi vian hakua kun pystyisi keskustelemaan muun kuvausporukan kanssa siinä samalla.

Puikoissa oli uusi ohjaaja, jolla ei vielä ollut hirveästi kokemusta. Onneksi kuvamiksaajalla taas oli, niin pystyi auttamaan.  Tosin, ei sitten malttanut pysyä hiljaa myöskään. ;) Noh, se oli välillä aika sekavan kuuloista, mutta taas toisaalta, saatiin loistavaa materiaalia talteen. Toivottavasti se näyttää yhtä hyvältä vielä siinä vaiheessa kun näkee TV:n ruudusta sen...

Mutta, seuraava kerta onkin sitten varsinainen tulikaste, kun Sampsa ei tosiaan ole paikalla. Toivottavasti silloin kalusto toimii ilman ongelmia ja kaikki sujuu hyvin. Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato.

Näihin tunnelmiin.