Uusi vuosi ja uudet kujeet. Jos saan aloittaa näin kuluneella kliseellä. Mutta, olipa tuo uusi vuosikin varsin perinteen mukainen. Eihän sitä nyt hyvänen aika voi roudari olla vapaalla vuoden vaihteessa... Ja toki tämän keikan tiedot tulivat n. päivä sen jälkeen kun olimme paremman puoliskon kanssa ihmetelleet joulukuun alkupuoliskolla, että onko vuodenvaihde tosiaankin vapaa. Kannattaisi vain pitää suunsa kiinni...

Paikkana oli siis jälleen kerran Pirkka... äh, krhm, anteeksi, siis Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen D-halli, jossa toteutimme Jonzun, Pasin ja Heikin kanssa yllättäen taas vaihteeksi lastenosaston tekniikan. Niin, ja tapahtumana Unelma Suomesta. Mikäs siinä, helppo keikka oli tiedossa, ja vielä helpommaksi se muuttui allekirjoittaneen osalta sunnuntaiaamun valjetessa, kun päätimme jättää monitoritiskin käyttämättä ja miksata monitorit suoraan FOH:lta. Niin, siis helpommaksi siksi, että olin monitorimiksaajana keikalla mukana. :)

Mutta palataampa asiassa hieman taaksepäin. Sunnuntaina pakkasimme Jonzun kanssa autoa varastolla, ja kun se oli melkein saatu täyteen, Jonzu huomasi kahden väärän valocasen joutuneen kyytiin. Tuumimme siinä sitten vähän aikaa, että puretaanko lasti ja pakataan uudestaan, mutta aika pikaisesti päätimme kuitenkin soittaa Roudaripalvelu Pasille. Pasi oli onneksi lähellä käymässä ja kurvasi sitten hakemaan ne oikeat valocaset. Ongelma ratkaistu.

Sen jälkeen suunta kohti tuota Pirkkahallia (ja kyllä, aion puhua siitä Pirkkahallina vastedeskin, kuten jo taannoin totesin, se nykyinen nimihirviö on ihan kaamea ilmestys), jossa oli odotettavissa pienimuotoinen palaveri tapahtuman johdosta. No, eipä tuolla palaverissa ollut tekniikan osalta mitään hyödyllistä, muille talkoolaisille se enemmänkin oli tarkoitettu. Kävimme myös vähän ihmettelemässä päähallin porukkaa, ja sääliksi kävi kun pääsivät vasta niin myöhään rakentamaan. Yö tuossa varmaan menisi rakentaessa, oli kaikkien mielipide. Lähdettyäni kotiin olivat onneksi saaneet autot tyhjennettyä kalustosta, niin eipä tarvitsisi sitäkään tehdä enää sitten aamulla.

Aamulla huomasimme kaluston siirtyneen mystisesti lastausoven luota hallin vastakkaiseen päätyyn oikealle alueelle. No, mikäs siinä, kivahan se on joskus välttyä laatikoiden työntelemiseltä. Jälkeenpäin kuulimme bändin poikien tehneen tämän hämmästyttävän suorituksen. Kello oli tässä vaiheessa hieman yhdeksän jälkeen. Heikki saapui paikalle joskus 10-11 välillä, ja kertoi heidän tehneen päähallissa hommia 9 asti. Siinä vaiheessa olivat tekniikan muut pojat (ja tytöt) lähteneet hotellille aamupalalle. Pitihän se aamupala syödä vaikkei nukkua ehtinytkään... :)  Päähallissa näytti kuitenkin olevan vielä järkyttävän paljon tekemistä, meillä sen sijaan oli odotettavissa varsin leppoisa päivä.

Kun settiä oli saatu sen verran kasaan, että Pasi pääsi testailemaan kaluston toimivuutta, ilmeni päivän suurin ongelma. Jonzun GL3800 toimi kyllä muuten ihan hyvin, mutta masterlinjaan ei saatu signaalia... Jonkin aikaa asiaa pähkäiltiin, ja vaihdettiin tilalle Pasin GB4. Onneksi jätettiin se monitoritiski tekemättä, niin oli tuo ylimääräinen pöytä... Tuossa GL-sarjassa ilmeisesti jonkinlaisena tyyppivikana ongelmat lattakaapeleissa, niin voi johtua siitä tuo toimimattomuus. Toivottavasti Jonzu ehtisi tuon avata ennen viikonvaihdetta, jolloin onkin jo pykälää isompi keikka.

Mutta eipä siinä, päivä saatiin vedettyä läpi ilman sen suurempia muita ongelmia ja ehdin jopa käydä Saana-Maaritin kanssa vähän kauppoja kiertelemässä kun ei ollut mitään tekemistä välillä. Ohjelmassa meillä oli yksi bändi, ja lähinnä juontoja yms. puhejuttuja. Ohjelma oli suunnattu 7-12 -vuotiaille, joten vilinää kyllä riitti.

Illalla kasaus sujui varsin jouhevasti, mutta ihan tavoitteeseen ei päästy. Kului 1h15min kun kalusto oli lastausovien luona valmiina pakattavaksi ja kello oli tässä vaiheessa 22:17. Tavoite oli ollut 1 tunti. Mutta, ihan kiva kuitenkin tuokin ripeys. Heikki häipyi vain jossain vaiheessa pakkausta, kun kuulemma alkoi jo riittää yksille silmille roudaus siltä erää. No, olihan se ollut hereillä jo sunnuntaiaamusta lähtien, joten sallittaakon tämän kerran. ;) Ja sitten tuli vielä kello 4 aikaan aamuyöstä viestiä, että hyvät pileet oli menossa. Nuoret, ne nuoret...

Pasi ja Jonzu päättivät jäädä vielä ihmettelemään lopputapahtumaan, mutta Saana-Maaritin kanssa suuntasimme jo kotiin. Tosin, kotona totesin, että pakkohan niitä Aura Audion kaappeja on päästä kuulemaan livenä vähän paremmin, ja palasin vielä takaisin hallille ihmettelemään. Paikoitellen kuulosti ihan hyvältä, mutta joissain paikoissa oli aivan järkyttävä soundi. Jotain vaihevirheitä yms muuta kivaa. Kaikista parhaimman kuuloinen paikka oli lavan ihan etukulmalla, joka oli sivufillin alueella. Siinä soundi oli hyvä, ja volume juuri sopiva. Joskus näinkin. Mutta, ilmeisestikin alkoi miksaajalla olla korvat aika väsyneet, kuulosti nimittäin paikoin siltä... Toisaalta, kyllähän sen ymmärtää pitkässä tapahtumassa.

Jutun loputtua päätimme käydä purkamassa Pasin auton tavarat varastolle, kun Jonzu jäi vielä odottelemaan yhtä subbastaan ja muutamaa kalvopidikettään takatrussin par-kannuista. Olivat käyneet päähallin pojat yöllä lainaamassa meiltä, kun olivat unohtaneet ottaa noita riittävästi mukaan... No, sattuuhan sitä paremmissakin piireissä. Ilmeisesti Pasi jäi kuitenkin vielä varastolle odottamaan Jonzua ja auttamaan auton tyhjennyksessä, mutta itse totesin parhaimmaksi livistää siinä vaiheessa. Kello oli kuitenkin varsin paljon (nukkumaan pääsin joskus 3:51) ja aamulla herätys ennen kuutta. Piti nimittäin tuo parempi puolisko heittää töihin, mutta onneksi sen jälkeen sai painua takaisin nukkumaan vielä... :)

Kaiken kaikkiaan ihan onnistunut tapahtuma tekniikan osalta. Toki ongelmia oli, mutta niistä selvittiin. Ja päähallinkin väki vaikutti olevan vielä hengissä, vaikka välillä olivatkin aika stressaantuneen oloisia. Tästä on hyvä jatkaa uuteen vuoteen, joka olkoon entistä menestyksekkäämpi ja keikkaisampi!

Kiitos. Ja anteeksi.

1175885.jpg

Ja taas näyttää niin turhauttavalta tuo kalustomääräk, vaikka meillä olikin vain ihan vähän mukana.

1175872.jpg

Catering valmistumassa. Täällä tuli muutama hetki vietettyä päivän aikana...

1175900.jpg

Aika rankkaa tuo mikkien testaus, kun Pasilta jo käyttösavutkin päässeet pellolle.

1175896.jpg

Päähallin kamerapojat eivät ilmeisesti ole lapsina saaneet leikkiä tarpeeksi junilla...

1175899.jpg

Ihan kivoja nuo trusseissa olevat ledinäytöt. Ja hämmästyttävän kirkkaita, ei kestänyt katsoa niitä päinkään salin perältäkään kun täysillä polttivat niitä. Tahtoo! Ai niin, sitten kun pitäisi vielä osata käyttääkin niitä jotenkin järkevästi...

1175907.jpg

Käyhän se tämä tietysti videotykkitelineestä. Harmi vain, kun ei tykin omistaja antanut ajaa tuohon subbariin signaalia. :(

1175905.jpg

Ei kyllä löydy joka pojalta (tai tytöltä) näin hienoa työvaloa. Oli kyllä varsin hyvä ostos tuo lediversio tuosta Maglitesta. Kiva lamppu on se.

1175874.jpg

Hauspändi lasten puolelta.

1175883.jpg

Ja vielä lopuksi HB isosta hallista.