music
       n 1: an artistic form of auditory communication incorporating
            instrumental or vocal tones in a structured and
            continuous manner
       2: any agreeable (pleasing and harmonious) sounds; "he fell
          asleep to the music of the wind chimes" [syn: euphony]
       3: musical activity (singing or whistling etc.); "his music was
          his central interest"
       4: (music) the sounds produced by singers or musical
          instruments (or reproductions of such sounds)

dict.org:ista kaivettu tuo pätkä (WordNet 2.0:n määritelmä). Nyt tietysti joku saattaa ihmetellä, että miten tämä nyt taas liittyy mitenkään blogin aihepiiriin, mutta itse asiassa aikasta paljonkin. Aloin nimittäin eilisellä keikalla miettiä oikeasti, että kuinka musiikki määritellään. Oli sen verran kaameaa örinäräimettä varsinkin yhden bändin kohdalla, että ei se oikein vaikuttanut enää edes musiikilta. Tosin, jos luotetaan tuohon neljänteen määritelmään, niin lavalla oli rummut, kitara, basso ja örisijä, joten...

Olen jo pidempään ihmetellyt, että miksi noissa bändijutuissa tuntuu olevan niin vähän yhtään mitään muuta kuin raskasta rokkia/metallia/whatever, eikä juurikaan kevyempää poppia, puhumattakaan Oikeasta Musiikista(tm), kuten jazz/r&b/blues/soul/funk. Niin, hissimusiikkia, kuten eräs henkilö noita nimittää. :) Ilmeisesti sitten räminen soittaminen on niin helppoa, että se onnistuu melkein keneltä vain. Kun vain laittaa tarpeeksi säröä kitaraan, niin on loppujen lopuksi aivan sama mitä soittaa, ei siitä kuitenkaan saa mitään selvää ;)

Olimme siis Jonzun kanssa Valkeakosken kunnan (vai kaupungin?) nuorisotila Aknessa tekemässä ääntä ja valoa bänditapahtumaan. Illan ohjelmassa oli neljä bändiä, ja kyllä siellä nyt aina välillä (etenkin viimeisen bändin kohdalla) alkoi oikeasti olla myös musiikki kyseessä. Tuo viimeinen bändi on kuulemma varsin suosittu Valkeakoskella, ja etenkin tyttöjen keskuudessa. Tosin, osa bändiläisistä soitti ilman paitaa ja kun basistillakin vielä on nännikoru, niin eikös se jo riitä tyttöjen suosion saavuttamiseen? *iiiiso virne*

Tuli kyllä mieleen, että tarttis vissiin jo luoda kolmas (tai no, neljäs) kategoria blogiin kun olin nyt valomiehenä pitkästä aikaa. Hieman se tietysti oli hakusassa, kun ei ole valoja tullut vilkuteltua vuosiin eikä koskaan oikeastaan mitenkään kunnolla. Mutta, itse ainakin huomasin pääseväni paremmin mukaan hommaan mitä pidemmälle ilta meni, tosin, musiikillinen antikin parani illan kuluessa, joten... Niin, eipä se nyt vielä ollut hyvää jälkeä, mutta kuitenkin.

Sinällään kyllä nauratti vähän, kun mä kasasin äänen ja Jonzu valot, ja sitten pääosan keikasta mä tein valoja ja Jonzu ääntä. Eli voisi sanoa, että kumpikaan ei tiennyt miten se oma tontti sitten oli loppujen lopuksi kasattu. ;) Mutta joo, hyvin se meni kuitenkin ja vaihdettiin tosiaan parin viimeisen bändin kohdalla aina jossain vaiheessa settiä vuoroja, niin että mä menin tuhoamaan korvani miksauspöydän taakse ja Jonzu yleisön näön valopöydälle.

Niin, ja ehdittiin muuten olla talven ylikin siellä. Kun mentiin oli ihan vihreänä paikat, alkuroudauksen jälkeen luonto oli ihan talvinen, ja illalla (tai no, yöllä) kaikki oli taas sulanut pois. Varsin pitkä keikka siis.

Tällaista tällä kertaa. Huomenna pääseekin sitten tämä miksaaja taas koulunpenkille. Tai no, enhän nyt oikeastaan koskaan mitään alan kursseja ole käynyt, niin varsin mukava mahdollisuus tämä nyt alkava kurssi. Mutta siitä varmaan enemmän sitten myöhemmin.

Näihin tunnelmiin.

Ja seuraavaksi taas hieman visuaalisuutta.

1224811.jpg

En tiedä mikä tuo oli, vaikutti hieman puhelinkopilta. Mutta aika söpön värinen kyllä, eikös? :)

1224812.jpg

Hieman huonolaatuinen kuva, mutta kertoo hyvin kuinka pienestä tilasta todella oli kyse. Tuossa on siis yleisöalue. Tai no, periaatteessa jatkuu vielä kuvaajan selän taakse, mutta eipä siellä paljoakaan ketään ollut, koska se alue jäi tavallaan nurkan taakse.

1224810.jpg

Tuossa sitten vastaavasti huonolaatuinen kuva lavasta. Eipä sekään ollut koolla pilattu...

1224809.jpg

Miksauspiste, ja Jonzu säätää....

1224814.jpg

Jonzua ei kyllä saisi päästää irralleen savukoneen kanssa... ;) No, toisaalta. Viimeinen bändi ja viimeiset hetket menossa.

1224813.jpg

Illan viimeiset juhlijat.