Noin, nyt on sitten päästy taas opiskelun makuun. Tai no, taas ja taas. Opiskelijahan minä olen täysipäiväisesti, ja toisaalta, äänentoistopuolta en ole koskaan opiskellut muuta kuin omatoimisesti, joten... Mutta siis, kuitenkin.

Alkoi tosiaan Pirkanmaan ammattikorkeakoulun järjestemä 'Konserttiäänentoisto ja kiertuemanagerointi'-kurssi, joka toteutetaan yhteistyössä Akun Tehtaan kanssa. Kuuleman mukaan mitään vastaavaa ei ole Suomessa aiemmin tehty. Käytännössä siis Piramk vastaa tuosta kiertuemanagerointiosiosta ja taustajutuista, kun taas käytännön kalustokoulutus tapahtuu pääasiassa Akun Tehtaalla ja heidän kalustollaan. Mikäs siinä, siellä on kuitenkin hyvä kalusto ja hyvä tiimi. Timo Liski Tehtaalta ja Saarisen Reima sitten Piramkin hankkimana opettajana. Eipä tuosta parempaa opettajaparia voisi oikein edes toivoa. Lisäksi kurssille on eksynyt varsin pätevä ryhmä opiskelijoita, joten kyllä se tästä.

Mutta siis. Nyt vähän tutustuttiin käytännön järjestelyihin ja ihmeteltiin myös äänen ihan perusteita. Sen lisäksi paneuduimme käytettävään D&B:n kalustoon, opettelimme säätämään vahvistimien asetukset kuntoon sekä tekemään tarvittavat jutut etähallinnan kautta. Toki myös pari PA:ta tuli pystytettyä ja niiden kanssa leikittyä. Ja luonnollisesti tuosta syntyi hirveä kilpailu kahden tiimin välillä, kun molempien piti pystyttää toinen puoli kalustosta. Settiin kuului 3*Q1 (yläpää), 3*Q-sub, 1*B2-sub, 1*Q7 (etufilli) molemmille puolille "kuviteltua" lavaa. Niin, ja siis D12-päätteillä mentiin.

Mitähän vielä? Varsin hyvältä vaikuttaa tässä vaiheessa, joten eiköhän me jotain ainutlaatuista saada aikaan kurssin aikana. Sitä vain odotan mielenkiinnolla, kun kurssin vastuuhenkilö lupasi: "Varautukaa sitten siihen, että pari viikkoa ennen konserttia, kun teillä on tekniikan suunnittelu täydessä vauhdissa, tapahtuu jotain." Nii-in, mitähän siellä nyt on keksitty. ;)

*haukotus* Sitten pari päivää koulua ja viikonloppu kuluukin taas tekniikan parissa. Perjantaina Helsinkiin ääntä tekemään Jonzun kanssa ja la-su kuluukin sitten taas Saalemilla TV-jutuissa. Niin, Saalemin TV-kalusto siis lähtee Helsinkiin Sampsan ja Heikin kyydissä, joten lauantaina on sitten normaalia isompi pystytysurakka tiedossa. Odotettavissa on varsin onnistunut setti tuolla Helsingissä, ainakin tekniikan osalta. Mutta tietysti, kaikkea voi aina sattua ja tapahtua, mutta sehän vain kuuluu alaan... :)

Adios. Nyt ei kuvia tule, täytyy katsoa josko seuraaviin kurssipäiviin ottaisi kameran mukaan. Saa nähdä.