Olipas taas viikonloppu. Vettä tuli paikoitellen ihan tarpeeksi ja salamoitakin jouduimme pakenemaan. Juuh, luit oikein. Olimme Miikkan kanssa saunomassa lauantai-iltana kun tuli pieni ukonilma. Vilvoitellessamma viimeistä kertaa ennen pesulle menoa pesuhuoneen ulko-oven luona iski salama muutaman kerran niin lähelle, että sähköt menivät poikki ja muutama lamppu tuntui räjähtäneen. Totesimme siinä vaiheessa turvallisemmaksi siirtyä märältä pesuhuoneen lattialta kuivaan pukuhuoneeseen. :) Venyi sitten tuo saunareissu vähän kun piti odotella ukkosen laantumista. Ukkosen jälkeen oli kuitenkin varsin mukavat näkymät, joten se vähän tasapainotti tilannetta.

723203.jpg

Ai niin, olimme siis Miikkan kanssa hoitamassa valoa ja ääntä kaikelle kansalle Nastolan rompepäivillä. Rompepäiviä järjestetään ympäri Suomen ja näin ulkopuolisena niitä voisi kuvailla autoharrastajien/prätkäilijöiden kirppareiksi. Tällä kertaa järjestäjänä oli Gospel Cruisers. Kaikenlaista rojua oli siis myynnissä, ja vähän oheisohjelmaakin löytyi, etenkin lapsille. Kuten sumopainia, mönkijäajelua, trampoliineja, kasvomaalausta ja tuo perinteinen voimamiesnuijapeli. Seuraavassa taidonnäyte a'la Leevi the kuitaristi.

723200.jpg

Tosiaan, oli siellä myös musiikkia. Hiskia veti oman tavallisen tyylinsä lisäksi pari bluessettiä, ja ihan viihdyttävää oli kyllä. Pääesiintyjäksi oli sitten buukattu Oratorio, joka oli Nastolassa jo vanha tuttavuus. Ihan hyvin äijät vetivät, vaikka lava olikin lähes olematon. Kyllä sinne nyt mahtui, mutta... Olisi meillä ollu pari kappaletta langattomia mikkejäkin mukana, mutta kun solistin liikkumatila oli arviolta ehkä 1x1m, niin langattomuudesta ei juurikaan olisi ollut hyötyä. :) Oratorion äijien tyylinäyte seuraavaksi.

723204.jpg

Ja koska oli tosiaan kyseessä auto/prätkäharrastajille suunnattu tapahtuma, niin olihan siellä kaikenlaisia ajoneuvoja. Seuraavassa muutama makupala. Alimmassa kuvassa on kaverini auto, joka tunnetaan heidän perheessään 'Pillerinä'. Auton mukana tuli pari lumiauraakin, mikä on ihan vain positiivinen seikka heidän tulevan kämppänsä sijainnin huomioonottaen. Siitä kuitenkin lisää tuonnempana.

723198.jpg

723212.jpg

723207.jpg

Kuten jo todettiin, niin välillä meinasi vähän sadella. Onneksi itse tapahtuman aikana oli kuivaa, mutta molempina iltoina satoi. Kalusto ei kastunut kovinkaan pahasti lukuunottamatta kaapeleita ja muutamaa casea. Aina tuo kuitenkin tuo oman jännityksensä, etenkin kun meillä oli vähän kyseenalainen sähkönsyöttö. Mutta minkäs teet kun ei paikalla ollut oikeita voimavirtarasioita ja tuo oli sentään sähkömiehen tekemä. :)

Miksaustelttakin otti osumaa jossain vaiheessa lauantai-iltaa, mutta onneksi sieltä oli siirretty kaikki hajoava jo suojaan rekan konttiin. Teltta on kyllä melkein entinen, mutta sillä nyt oli muutenkin jo tappotuomio päällä... Onneksi kenelläkään ei käynyt tuossakaan rytäkässä sen pahemmin.

Hmm... Kuten kaikesta näkyy, viikonloppu oli säätöä täynnä. Mutta olisikin ollut vain viikonloppu, meinasi nimittäin olla säätöä ihan tarpeeksi jo ennen sitä. Ei mulla niinkään, mutta Jonzulla kaluston kanssa. Meille mukaan lähtenyt Driverack 260-kaiutinprosessori nimittäin tuli vasta perjantaina iltapäivällä Matkahuollon kautta muutaman muun tavaran kanssa ja Jonzu ehti testaamaan sitä ainoastaan sen verran, että kyllä se päälle lähti... Tuli Nastolassa mieleen, että olisi ollut kyllä aika pelimiesliike ottaa mukaan joku vanha analoginen jakosuodin ihan vain sen varalta, että Driverack olisi ollut särkinäinen. Se kuitenkin toimi ihan ilman ongelmia, joten paniikki ei iskenyt. Onneksi.

Niin, tosiaan. Kaveri on rakentamassa vaimonsa kanssa itselleen taloa. Ovat molemmat käsityöihmisiä ja kuten Juha totesi "Mulla on taipumuksia tällaiseen primitiivisyyteen, tavallaan." Talosta myös tulee sen mukainen, lähtien jo ihan siitä, että huonekalut tehdään itse massiivipuusta. Tosin, eipä se paikkakaan mikään ihan normaali ole, eikä talonrakennustapa. Sijanti on keskellä metsää eikä muuta sivistystä ole juurikaan näkyvissä, kivijalka tehdään ihan miehekkään kokoisista järkäleistä ja hirsirunko kasataan palapelinä muutaman vanhan hirsitalon jäänteistä. Ovat kuulemma aika paljon saaneet epäileviä kommentteja, mutta lopputulos on kyllä varmasti upea. Lupasin jo käydä sitten koesaumoassa heidän saunansa kun se valmistuu. Voisi kuitenkin antaa kuvien puhua puolestaan. Viimeisessä kuvassa seisoo aina ah niin kuvauksellisen allekirjoittaneen lisäksi tuleva torppari Juha.

723209.jpg

723210.jpg

723211.jpg

Kaiken kaikkiaan oli kyllä varsin mielenkiintoinen ja antoisa viikonloppu. Nastolaan on aina mukava lähteä, kun siellä on niin mukavia ihmisiä. Kaikki ei mennyt ihan putkeen, ja pyydänkin anteeksi, että muutama casen kansi meni ihan väärin päin paikalleen. Valitettavasti ei vain itse aina ehdi ihan joka paikkaan. Voisi kuitenkin tietysti tarkistaa kaikki caset ennen autoon laittoa... No, jos seuraavalla kerralla sitten muistaisi sen. Suuret kiitokset kuitenkin Miikkalle avusta ja hienoista valoista. Yksin olisi tullut aika orpo olo...

Seuraavaksi vuorossa Tammer-Gospel Tampereen keskustorilla parin viikon päästä. Saa nähdä mitä siitä(kin) tulee, ilmeisesti joudun (pääsen?) tekemään monitoreita ainakin joksikin aikaa.

Nyt kuitenkin tarvii toistenkin jo päästä koneelle, joten adios amigos.

edit: Yleisön painostuksesta johtuen piti vielä lisäillä muutama kuva. :) Unohdin myös siitä sanoa jo aiemmin, että pahoitteluni kuvien ei niin hirveän korkeasta teknisestä laadusta. Kumpikaan mukana ollut kamera ei ollut laadultaan mitenkään kehuttavaa, mutta saa noista nyt tietysti jonkinlaisen kuvan tapahtumasta.

727797.jpg

727798.jpg